Budyń proteinowy instant wanilia 40g CELIKO * - Opis produktu
SKŁADNIKI
cukier, skrobia ziemniaczana, MLEKO odtłuszczone w proszku, koncentrat białek MLECZNYCH w proszku (19 %), ŚMIETANKA w proszku, maltodekstryna, aromat, barwnik: karoteny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Do kubka wlej 180 ml wrzącej wody.
2.Zawartość torebki wsyp powoli do kubka cały czas energicznie mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji
3.Odczekaj około 2 minut do zgęstnienia i gotowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1550 kJ / 366 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 64 g
w tym cukry: 43 g
Błonnik: 0 g
Białko: 22 g
Sól: 0,42 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
INFORMACJE DOT. BEZPIECZEŃSTWA
Nie zostawiać dzieci bez opieki podczas jedzenia. Budyń należy przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, z dala od światła, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nie spożywać w przypadku alergii na jakikolwiek składnik produktu.
Produkt spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
Podawać w odpowiedniej temperaturze niewelując ryzyko poparzenia.
PRODUCENT
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
tel. 61 8712 700
frupp@frupp.pl