Cukier trzcinowy Mascobado bezglutenowy BIO 500g Alternativa3* - Opis produktu
Opis produktu
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.
Składniki
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent
Alternativa3
ALTERNATIVA3 S.C.C.L, CR. CTRA. CASTELLAR 526, 8227 TERRASSA (BARCELONA)
Hiszpania
Dystrybutor
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno, Polska
info@bioplanet.pl
tel. (+48) 227-257-694