Miód rzepakowy 450g Pasieka Rodziny Sadowskich* - Opis produktu
Opis produktu
Nasz rzepakowy miód ma kremową konsystencję, jasną barwę i łagodny smak. Poznajcie jego aksamitne dobro z wyraźnym aromatem kwiatów rzepaku. To z nich nasze pszczoły czerpią nektar. My zbieramy przygotowany przez pszczele robotnice miód i dzieje się magia! Miód rzepakowy bardzo szybko się krystalizuje i z koloru słomkowego przeobraża się w jasny miód o maślanej konsystencji. Idealny do smarowania - palce lizać!,
Właściwości miodu rzepakowego
Poznajcie moc właściwości prawdziwego miodu z kwiatów rzepaku - a ma on ich pełną gamę!
jasna barwa
aksamitna konsystencja
słodki, łagodny smak
delikatny kwiatowy aromat
szybko się krystalizuje i przybiera kremowy kolor
łatwy do rozsmarowania
smak uwielbiany przez dzieci i dorosłych
dzięki zawartości glukozy dobrze jeść go w stanach fizycznego przemęczenia
Rzepakowa słodycz to jeden z miodów tradycyjnych, który ma wiele właściwości i łatwo go rozpoznacie na naszej półce. Łagodny smak miodu rzepakowego zachwyca dzieci, dorosłych i seniorów. Nasz miód z rzepaku jest jednym z najpopularniejszych miodów całym rokiem, a szczególnie w sezonie wiosennym i letnim!
Jak powstaje miód rzepakowy?
Miód rzepakowy powstaje z nektaru rzepaku. To z najlepszych pożytków - pięknie kwitnących pól nasze pszczoły pilnie zbierają nektar i przynoszą go do uli. Skrzydlate przyjaciółki zbierają to co najlepsze, a następnie pozwalają nam cieszyć się wartościami odżywczymi prosto z natury. Rzepakowy miód pokazuje nam rzadko występujące w przyrodzie zjawisko i często już na etapie odwirowywania obserwujemy jak szybko ulega krystalizacji. Niesamowita siła natury i właściwości odżywczych rzepaku!
Dlaczego prawdziwy miód rzepakowy jest biały?
Widzieliście ten miód w płynnej postaci? Wiemy - trudno go spotkać. To miód, który bardzo szybko zmienia swój stan skupienia - nawet tuż po odwirowaniu. Wszystko przez wysoką zawartość cukrów prostych - głównie glukozy, która wpływa na zachodzący proces. Miód rzepakowy przybiera wtedy kremową lub białą barwę. Bez obaw - nie traci swoich cennych właściwości!
Jak wygląda naturalny miód rzepakowy?
W postaci płynnej miód rzepakowy ma barwę słomkową. W trakcie krystalizacji przybiera jasny kolor, zmienia się w kremowy miód i stopniowo sięga nawet koloru białego. Jest delikatny i miękki, dzięki czemu łatwo go rozsmarujemy na naleśnikach, gofrach czy pieczywie.
Z czego składa się miód rzepakowy?
Miód rzepakowy z naszych Pasiek to bogactwo odżywczych wartości, smaku i mocy prosto z natury. Nasze pszczoły pozyskują cudowności z pięknych, żółtych kwiatów, a następnie obserwujemy jak miód pięknie się krystalizuje - dzięki dużej zawartości cukrów prostych - glukozy i fruktozy. Biały miód jest jednym z najsłodszych i najdelikatniejszych miodów - pełen dobroci z natury.
Dla kogo miód rzepakowy?
Delikatny smak i masełkowa, przyjemna konsystencja zaprasza wszystkich fanów miodowych dobroci do delektowania się naturalną słodyczą i mocą właściwości. Łagodność sprawia, że dzieci kochają miód z rzepaku i jest on świetnym wstępem do miodowych przygód! A duża zawartość prostych i słodkich związków z natury dba o to, by również osoby starsze, aktywne fizycznie i te, które przechodzą okres wytężonej pracy umysłowej poczuły naturalną moc ożywienia i energetyczne wsparcie prosto z miodu rzepakowego.
Zastosowanie miodu rzepakowego
Miód rzepakowy polecamy:
rozsmarowany na bułeczkach jak krem
jako dodatek do ciast i wypieków
jako dodatek do przestudzonej herbaty, letniego mleka lub kakao
w naleśnikach i gofrach lub na nich
z jogurtem i płatkami śniadaniowymi
do przygotowania domowego izotonika: wystarczy letnia woda, miód i dobra sól
Biały miód rzepakowy o aksamitnej konsystencji to idealny przysmak dla fanów naturalnych słodkości, a przystępna cena to kolejny atut i wspaniałe zaproszenie do słodkiego świata natury. Spróbujcie cennych właściwości i odkryjcie ulubione połączenie. Bzzz... Pamiętajcie, że herbatki i dania nie mogą mieć wyższej temperatury niż 40 stopni Celsjusza - dla zachowania naturalnej siły miodu! Czy da się lepiej słodzić ulubione przekąski lub dania? Spróbujcie sami!
Składniki
100% miód nektarowy-rzepakowy
Pojemność: 450g
Inforamcje dotyczące bezpieczeństwa
Nie spożywać w przypadku alergii, na któryś ze składników produktu.
Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, nie wystawiać na ekspozycję słońca.
Naturalny miód pszczeli ulega krystalizacji. Miód może krystalizować od kilku dni do roku w zależności od gatunku. Możesz przywrócić go do postaci płynnej podgrzewając go do 40°C, na co dzień chroń go jednak przed działaniem promieni słonecznycb oraz nie przechowuj w temperaturze powyżej 18°C.
Miód może być podawany już od pierwszego roku życia.
Producent
PASIEKI SADOWSKICH SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Adres: 12B, 09-411 Srebrna
e-mail: kontakt@pasiekisadowskich.pl
telefon: +48 883 800 701
+48 883 800 705
www.pasiekisadowskich.pl