Frupp baton liofilizowany truskawkowy bezglutenowy 10g* szkoła - Opis produktu
Liofilizowany baton truskawkowy. Pyszna i zdrowa przekąska, będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.Składniki: truskawki (26%), trehaloza cukier, maltodekstryna, koncentrat soku jabłkowego (5%), substancja żelująca:pektyny Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1578 kJ /373 kcalTłuszcz: 0,5 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0gWęglowodany: 85 gw tym cukry: 80 gBłonnik: 8,2 gBiałko: 2,9 gSól: 0,03g Masa netto: 10 gOkres przydatności do spożycia: 12 m-cy Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuInformacja alergenna Produkt może zawierać dwutlenek siarki.Informacje dotyczące bezpieczeństwaPrzechowywać w suchym miejscu i w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed słońcem.Nie spożywać w przypadku alergii na jakikolwiek składnik preparatu. ProducentCeliko S.A.ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznańtel. 61 8712 700frupp@frupp.pl