Budyń morelowy bezglutenowy Bio 40g AMYLON* - Opis produktu
Opis produktu
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
Składniki
skrobia kukurydziana*, suszone morele* (8 %), naturalny aromat morelowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z 1 litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna - 1480 kJ/349 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 86 g
w tym cukry - 5,9 g
Białko - <0,5 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Przechowywać w suchym miejscu.
Chronić przed słońcem.
Nie spożywać w przypadku alergii na jakikolwiek składnik preparatu.
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
580 36 Havlickuv Brod
Zakład: Ronov nad Sazavou
582 22 Pribyslav, Republika Czeska
www.amylon.cz
Dystrybutor:
Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, Polska, info@bioplanet.pl