Kombucha Malinowa BIO 500 ml Delikatna * - Opis produktu
SKŁADNIKI
napar z zielonej herbaty* 74 % (woda, zielona herbata*), zagęszczony sok jabłkowy* 21 %, syrop malinowy* 4 % (cukier*, woda, sok malinowy z koncentratu* 10 %, sok z czarnego bzu z koncentratu*, naturalny aromat, kwas: kwas jabłkowy), żywe kultury scoby*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt rzemieślniczy, poddany naturalnej fermentacji na bazie naparu z herbaty z dodatkiem syropu malinowego. Naturalnie musujący.
W związku z procesem fermentacji, napój może zawierać do 0,5 % alkoholu. Zawiesina w produkcie jest zjawiskiem pożądanym świadczy o obecności grzyba herbacianego, którego możesz wykorzystać do przygotowania własnej kombuchy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 18 kJ / 4 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.
Środki ostrożności
Przechowywanie w temperaturze pokojowej może prowadzić do dalszej fermentacji i wzrostu ciśnienia w butelce.
Otwierać ostrożnie!
Napój może być lekko gazowany. Przed otwarciem nie wstrząsać. Zaleca się otwieranie nad zlewem.
Nieodpowiednie dla dzieci poniżej 3 roku życia, kobiet w ciąży i osób z osłabioną odpornością.
Zawiera śladowe ilości alkoholu (do 0,5% objętości), powstające naturalnie w procesie fermentacji.
Spożyć w ciągu kilku dni od otwarcia.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3–5 dni.
Osad na dnie i zmętnienie są naturalne.
Świadczą o obecności żywych kultur i nie stanowią wady produktu.
Nie stosować, jeśli butelka jest wybrzuszona lub zawartość ma nieprzyjemny zapach.
Może to świadczyć o niekontrolowanej fermentacji lub uszkodzeniu produktu.
Producent
Delikatna.bio
STRYJSKA 24
81-506 GDYNIA
zamowienia@delikatna.bio
Bacillus SP. z o.o.
SIENKIEWICZA 26 / 4
15-092 BIAŁYSTOK