Makaron kukurydziano- ryżowy fusilli bezglutenowy BIO 250g -ALCE NERO* - Opis produktu
SKŁADNIKI mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMakaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, żeby uzyskać smak podobny do makaronu ze zwykłej pszenicy durum.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcalTłuszcz - 1,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 gWęglowodany - 77 gw tym cukry - 2 gBłonnik - 1 gBiałko - 7 gSól - 0,05 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać łubin oraz soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.